پیشگیری از کرونا بدون واکسن: ساختن آنتی بادی های که ممکن است باعث حفاظت در برابر کرونا شوند

به گزارش وبلاگ فاضلی، پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست پیروز به ساخت آنتی بادی هایی (پادتن هایی) شدند که ممکن است از بدن در برابر کووید-19 محافظت نمایند.

پیشگیری از کرونا بدون واکسن: ساختن آنتی بادی های که ممکن است باعث حفاظت در برابر کرونا شوند

به گزارش وبلاگ فاضلی آنلاین پژوهشگران دانشکده پزشکی ماساچوست در آمریکا در مطالعه اخیرشان که در ژورنال Nature Communications منتشر شده، نشان داده اند که پادتن های تک دودمانی IgA خاص کووید-19 ممکن است ایمنی موثری در سیستم تنفسی در برابر کروناویروس جدید فراهم نمایند- که یک ویژگی ضروری برای واکسن های ضد این ویروس است.

  • مفاهیم: آنتی بادی چیست؟

دکتر یانگ وانگ و همکارانش طی این مطالعه به شرح کشف این موضوع و توصیف پادتن تک دودمانی انسانی با واکنش متقاطع و ارتباط آن با پروتئین های گل میخی کروناویروس جدید که مانع اتصال کروناویروس به گیرنده های ACE2 در پوشش مخاطی دستگاه تنفسی می شوند پرداخته اند.

آغاز داستان و پی بردن به این کشف سریع و مهم به 16 سال پیش بر می شود، هنگامی که محققان این دانشگاه یک پادتن تک دودمانی IgG ساختند که در برابر کروناویروس عامل سارس (نشانگان حاد شدید تنفسی) موثر بود.

کروناویروس عامل سازس ابتدا باعث شیوع نگران نماینده ای شد، اما بعدها این همه گیری فروکش کرد. پژوهشگران که در آن موقع برای آغاز یک کارآزمایی بالینی آماده بودند، اطلاعات تحقیقاتی مرتبط با آن کار را نگهداشتند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، هنگامی که کروناویروس جدید یا سارس کوو-2 عامل بیماری کووید-19 شناسایی شد، این محققان دریافتند که پادتن تک دودمانی که قبلا ساخته بودند، ممکن است به سیستم ایمنی در مبارزه با این بیماری جدید یاری کند. آنها فرایند احیای برنامه قدیمی سارس را بازیابی کردند و سلول های هیبریدوما منجمد را که 16 سال قبل ساخته شده بودند، بازیابی نموده، آنها را ذوب نموده و به آنالیز این موضوع پرداختند که آیا این آنتی بادی بر ضد یک کروناویروس جدید نیز کار می نماید یا خیر. اگرچه 90 درصد شباهت بین دو کروناویروس وجود داشت اما پادتن تک دودمانی هیچ گونه اتصالی به کروناویروس جدید پیدا نکرد

محققان سپس پادتن تک دودمانی انسانی دیگری را که در مطالعه 16 سال پیش مورد آنالیز قرار داده بودند را ارزیابی کردند که این نیز مانند پادتن قبلی موثر نبود.

پس از آن محققان یک برنامه تحقیق جداگانه برای فراوری IgAهای ترشحی، آنتی بادی هایی که نقش مهمی در ایمنی روی سطوح مخاطی دارند را آغاز کردند. محققان طی این مطالعه به آنالیز IgAهای ترشحی در دستگاه گوارش به عنوان یک درمان ممکن برای جلوگیری از عفونت های دستگاه گوارش پرداختند.

آنها قصد داشتند دریابند آیا IgAهای ترشحی ضد کروناویروس جدید مشابه می توانند ایمنی مخاطی را در دستگاه تنفسی(جایی که بیماری کووید-19 فوق العاده به آن آسیب میزند) ایجاد کند یا خیر. این روش با موفقیت عمل کرد و محققان یک آنتی بادی با میل و فعالیت خنثی سازی به نام mAb362 را فراوری کردند.

محققان گفتند: ما بسیار هیجان زده شدیم که آنتی بادی های ضد کروناویروس در اتصال و خنثی سازی ویروس هنگامی که از نوع IgAهای ترشحی هستند، در مقایسه با آنتی بادی های igG معمول در حال گردش مؤثرتر هستند.

به طور طبیعی آنتی بادی IgA ترشحی سطح مخاطی مانند دستگاه های تنفسی، دستگاه گوارش و دستگاه ادراری تناسلی را می پوشانند و با لایه مخاطی روی این سطوح تثبیت می شوند. در آنجا، آنها کار مهم جلوگیری از اتصال یک عوامل بیماری زا به سلول های میزبان را انجام می دهند، بنابراین از بروز عفونت جلوگیری می نمایند.

منبع: همشهری آنلاین

به "پیشگیری از کرونا بدون واکسن: ساختن آنتی بادی های که ممکن است باعث حفاظت در برابر کرونا شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیشگیری از کرونا بدون واکسن: ساختن آنتی بادی های که ممکن است باعث حفاظت در برابر کرونا شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید