خبرنگاران دفترچه بیمه سلامت حذف نشده است
به گزارش وبلاگ فاضلی، تهران -خبرنگاران- مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه دفترچه بیمه سلامت هنوز حذف نشده است، گفت: بیش از 95 درصد داروخانه های کشور به سیستم نسخه پیچی الکترونیک متصل هستند، اما حذف دفترچه بیمه تدریجی و با اعمال مشوق هایی برای جامعه پزشکی اجرا می گردد.

محمد مهدی ناصحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ فاضلی اضافه نمود: برنامه سازمان بیمه سلامت فعلا این است که احتیاج به دفترچه بیمه کم گردد نه اینکه دفترچه حذف گردد و این کار به تدریج انجام می گردد تا کسی آسیب نبیند.
وی اظهارداشت: از سال گذشته چاپ دفترچه بیمه با حداقل احتیاج ممکن انجام می گردد و صدور دفترچه بیمه فعلا متوقف نشده است اما مثلا دفترچه های بیمه 18 برگی، شش برگی شده است و پیش بینی می کنیم، دفترچه هایی که از سال قبل برای مردم صادر شده فعلا کفایت کند اما این آمادگی را داریم که در صورت احتیاج فعلا صدور دفترچه بیمه ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: البته می گردد از سرنسخه پزشکان برای تجویز دارو و دستورات پزشک استفاده کرد و مسئله ای هم به وجود نمی آید اما فعلا این حاشیه امنیت را نگه داشته ایم که به صورت حداقلی دفترچه بیمه در اختیار مردم و افرادی که احتیاج دارند، باشد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره میزان اجرای خدمات نسخه نویسی الکترونیک در مراکز درمانی کشور گفت: هم اکنون بالای 95 درصد مراکز درمانی کشور به سیستم نسخه نویسی الکترونیک متصل هستند، البته در عمل در حدود 50 درصد مراکز درمانی نسخه نویسی الکترونیک انجام می گردد. در بعضی استانها این میزان بالای 70 یا حتی 80 درصد است اما در جایی مثل استان تهران شاید به چهار درصد هم نمی رسد با این حال تا به امروز بیش از 12 میلیون نسخه الکترونیک بدون احتیاج به دفترچه در کشور صادر شده است.
وی تاکید نمود: با زیرساخت هایی که برای ارائه خدمات الکترونیک سلامت و نسخه های الکترونیک فراهم شده و ارجاع این نسخه ها در مراکز ارائه کننده خدمات سلامت اعم از مراکز درمانی، دارویی و پاراکلینیک، دیگر کسی احتیاج به دفترچه ندارد اما هنوز صدور دفترچه بیمه سلامت متوقف نشده و تقریبا همه بیمه شدگان این سازمان که بیش از 40 میلیون نفر هستند، دفترچه بیمه دارند.
ناصحی ادامه داد: نسخه هایی که پزشکان در مطب ها به صورت الکترونیک می نویسند به داروخانه ها ارجاع می گردد و حدود 95 درصد داروخانه های کشور سیستم نسخه پیچی الکترونیک را دارند، با وجود این، اگر احتیاج باشد نسخه و دستور پزشک در دفترچه نوشته گردد، این کار انجام می گردد.
وی گفت: مزیتی که نسخه نویسی الکترونیک به نسخه کاغذی دارد این است که مثلا در گذشته اگر یک داروخانه از یک نسخه یک یا چند قلم دارو را نداشت، نسخه پیچیده می شد و از بین می رفت و بیمار باید بقیه داروها را به صورت آزاد می خرید اما اکنون با استفاده از سیستم نسخه الکترونیک اگر داروخانه ای چند قلم داروی یک نسخه را نداشت، می تواند نسخه را برای بیمار بپیچد و داروهای موجود را ارائه کند و بقیه داروها از داروخانه دیگر با همان تعرفه های دولتی و حمایت بیمه ای تهیه گردد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: برای دسترسی بیشتر مردم به خدمات بیمه ای، سازمان بیمه سلامت در یکسال گذشته با بیش از 1200 مرکز درمانی و دارویی جدید قرارداد بسته است. این مراکز جدید تحت قرارداد با بیمه سلامت از ابتدا ملزم شده اند که خدمات نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک داشته باشند. در خصوص مراکز قدیمی مقداری مراعات می کنیم، پرداختی های این مراکز را تسریع نموده ایم و اقدامات تشویقی و انگیزشی انجام می دهیم تا به سمت خدمات نسخه نویسی الکترونیک گام بردارند.
ناصحی گفت: برای تشویق و توسعه خدمات الکترونیک سلامت مشوق هایی در نظر گرفته ایم و منتظریم دولت تصویب کند و امیدوارم این مشوق ها در تعرفه های پزشکی سال 1400 اعمال گردد تا انگیزه ها برای نوشتن نسخه الکترونیک در جامعه پزشکی بیشتر گردد. این روش مزایای بسیار زیاد مالی دارد، تسهیل در دسترسی به داروهای گرانقیمت، داروهای بیماران خاص، جلوگیری از تداخلات دارویی در این سیستم وجود دارد و قطعا اجرای کامل آن به نفع مردم و نظام سلامت است.
به گزارش وبلاگ فاضلی،نسخه نویسی الکترونیک یکی از طرح های الکترونیک نظام سلامت محسوب می گردد که در سال های اخیر در راستای اجرای پرونده الکترونیک سلامت و نظارت بهینه تر بر نسخه ها جدی گرفته شده است. هرچند این طرح هنوز به طور کامل اجرایی نشده، اما اجرای کامل آن می تواند علاوه بر کاهش مصرف کاغذ در زمینه چاپ دفترچه های کاغذی بیمه، منجر به کاهش خطاهای نسخه نویسی و نظارت موثر سازمان های بیمه گر درمانی گردد. سازمان های بیمه گر مانند سازمان بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح مجریان اصلی این طرح هستند.
اجرای نسخه نویسی الکترونیک یک الزام قانونی محسوب می گردد و این تکلیف قانونی برای سازمان هایی که در ازای دریافت خدمات پزشکی، پرداختی دارند، وجود دارد، اما اجرای آن به علت آمادگی جامعه و پزشکان زمان بر است.
منبع: ایرنا