مرکز ثقل طرح حمایت از کاربران نظام تنظیم گری فضای مجازی است

به گزارش وبلاگ فاضلی، نخستین جلسه از سمینار علمی حکمرانی فضای مجازی با موضوع طرح حمایت از حقوق کاربران از منظر کلی (گذشته، حال و آینده) برگزار گردید.

مرکز ثقل طرح حمایت از کاربران نظام تنظیم گری فضای مجازی است

در این جلسه که با مدیریت علمی دکتر محمدصادق نصراللهی، عضو هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار گردید، دکتر صادق ستاری فرد، مدیر حوزه تقنین معاونت مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهشهای مجلس، محمد کشوری کارشناس فناوری اطلاعات و محمدحسین انتظاری، مدیر گروه سیاستگذاری و حکمرانی فضای مجازی اندیشکده تداوم، به بحث و گفتگو در این مورد پرداختند.

محمدصادق نصراللهی در مقدمه بحث با اشاره به اهمیت مقطع زمانی فعلی در حکمرانی فضای مجازی، گفت: ورود مجلس به موضوع حکمرانی فضای مجازی ورود میمونی است. متاسفانه فضای رسانه ای مسمومی در خصوص این ورود شکل گرفته است. این سمینار با همکاری دانشگاه آزاد و دانشگاه امام صادق و پژوهشگاه مرکز ملی فضای مجازی برگزار می گردد تا در فضای علمی و منصفانه و همه جانبه گرا به این مسئله نگاه گردد.

ستاری فرد بحث خود را با اشاره به پیشینه طرح شروع و توضیح داد که طرح مطرح شده در مجلس یازدهم، ادامه طرحی بود که در سال 98 به دلیل شیوع کرونا از دستور مجل خارج شده بود.

وی در ادامه اضافه کرد: پیشنهاد ما این بود که از ظرفیت اصل هشتاد و پنج قانون اساسی استفاده گردد. قانون گذار نسبت به احتیاج های عمومی، ذی نفعان و کشور های دیگر هیچ گونه ضابطه گذاری نکرده است و با اینکه در ده سال اخیر شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی تاسیس شده، به اسم بازوی اجرایی کاری از پیش نبرده است؛ زیرا مصوبات شورای عالی فضای مجازی ضمانت اجرا ندارند. پس ورود مجلس به این حوزه لازم شد تا به قوانین ضمانت اجرایی بدهد.

مدیر حوزه تقنین معاونت مطالعات فرهنگ و آموزش اضافه کرد: مرکز ثقل این طرح نظام تنظیم گری است و ماهیت فضای مجازی به گونه ای است که تنها تنظیم گر می تواند در آن اعمال نفوذ کند. فقدان یک تنظیم گر مقتدر که بتواند ذیل مصوبات شورای عالی فضای مجازی فعالیت کند و در عین حال حقوق و منافع مردم را هم در نظر داشته باشد، یکی از مسائل موجود در کشور است.

وی گفت که طرح حمایت از حقوق کاربران، واحد تنظیم گر جدیدی ایجاد نکرده است و صرفا به ارتقای صندلی تنظیم گری و قانونی ساختن آن پرداخته است. تنظیم و معین حقوق کاربران از ارکان اصلی طرح به تعداد می رود.

صادق ستاری فرد در این نشست اصلی ترین دغدغه طرح را تأمین حقوق کاربران و معین یک تنظیم گر مقتدر دانست.

وی گفت: در حال حاضر حقوق کاربر در این فضا تعیین نیست. احتیاج به وجود تنظیم گری است که وزارت ارتباطات بر مبنای ضوابط آن تنظیم گر عمل کند و همه این امور باید بر مبنای دفاع از حقوق کاربر باشد. بر اساس طرح، کمیسیون موظف است به مجلس گزارش دهد و به دستگاه قضا هم جوابگو باشد.

ستاری فرد با اشاره به قوانین مربوط به امکانات در اختیار پیغام رسان های خارجی گفت: محدودیت هایی برای پیغام رسان های خارجی به وسیله شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شده است. این در حالی است که در طرح حمایت، ما این محدودیت ها را برای پیغام رسان های خارجی مشتاق همکاری، در نظر نگرفته ایم. این اقدام با هدف تشویق پلتفرم های خارجی در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: در بخش 3 طرح، بر ایجاد رقابت پذیری میان پلتفرم ها تاکید شده است. به وسیله ضوابط پیش بینی شده شورای رقابت، ارائه خدمات بهتر از سوی پلتفرم های خارجی و داخلی تضمین می گردد. این طرح تضمین کننده وجود زیرساخت هایی است که اکنون وجود ندارد. 80 درصد محتوای طرح پیش از این به وسیله شورای عالی فضای مجازی، به ریاست رئیس جمهور دولت دوازدهم ابلاغ شده است.

ستاری در پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص ناکافی بودن بندهای موجود در طرح و افزایش سردرگمی در زمینه حکمرانی فضای مجازی با اجرای طرح، گفت: قانون به واسطه آزمایشی بودن، سبب بازنگری و برطرف نواقص موجود به مرور زمان می گردد. ما نمی توانیم پیش از این حکمرانی فضای مجازی را مسکوت بگذاریم.

منبع: خبرگزاری مهر

به "مرکز ثقل طرح حمایت از کاربران نظام تنظیم گری فضای مجازی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرکز ثقل طرح حمایت از کاربران نظام تنظیم گری فضای مجازی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید