آجیل کم نمک بخورید ، خطر چاقی و چربی خون
به گزارش وبلاگ فاضلی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بر ضرورت مصرف درست و اندازه آجیل و مغزها به منظور پیشگیری از بروز چاقی در ایام نوروز تاکید نمود.

به گزارش وبلاگ فاضلی، زهرا عبداللهی در آستانه فرا رسیدن سال نو و تعطیلات نوروزی، توصیه های تغذیه ای را متذکر شد.
وی گفت: با توجه به تعطیلات نوروزی، معمولاً برنامه غذایی روزانه ما تغییر می نماید و این تغییرات ممکن است سلامت افراد را به خطر بیاندازد.
عبداللهی بیان داشت: یکی از مسائل اساسی که بیشتر مردم در ایام نوروز با آن مواجهند، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی، شکلات، آجیل و تنقلات است.
وی ادامه داد: اضافه وزن و چاقی خود زمینه ساز دیابت نوع 2، فشار خون بالا، چربی خون بالا و بالاخره بیماری های قلبی عروقی است.
عبداللهی تاکید نمود: افراد با رعایت نکاتی در تغذیه خود در این ایام می توانند از بروز اضافه وزن و چاقی پیشگیری نمایند.
وی گفت: مغزها از جهت ارزش غذایی در هرم غذایی در گروه حبوبات قرار گرفته است که مواد مغذی مهم موجود در این گروه پروتئین، آهن، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه B و کلسیم، مس و فسفر است.
عبداللهی از جمله مسائل مهم هنگام خرید انواع مغزها، اضافه نمود: آجیل و خشکبار نباید آفت زدگی (آفت زنده) و یا بقایای آفت مرده داشته باشد. با توجه به درصد بالای روغن در این موارد، نباید طعم تند پیدا نموده باشد، در غیر این صورت نشانه فساد روغن است.
وی ادامه داد: نباید در معرض رطوبت قرار گیرند. رطوبت می تواند به ایجاد سم افلاتوکسین یاری کند. نباید دارای رنگ غیر طبیعی باشد. بعضی افراد سودجو به هنگام بودادن بعضی از مغزها از رنگ های غیرمجاز صنعتی و یا شیمیایی استفاده می نمایند که مصرف این رنگ ها سرطان زا است.
عبداللهی گفت: انواع آجیل باید در شرایط خشک و خنک قرار داشته باشند. بعضاً دیده می شود مغزها در ویترین مغازه ها در معرض تابش نور مستقیم خورشید هستند که این امر می تواند باعث فساد مغزها شود.
وی اعلام نمود: وجود نمک زیاد در بعضی از انواع آجیل می تواند باعث افزایش فشارخون شما شود پس بهتر است از آجیل کم نمک یا بدون نمک بهره ببرید. مصرف نمک زیاد باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود.
منبع: جام جم آنلاین