غذاهای محلی رفسنجان و عطر و بوی تمام نشدنی پسته

به گزارش وبلاگ فاضلی، اگر با طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی آشنا باشید، بدون شک آنها جز همیشگی برنامه غذایی تان می شوند. از نان کماچ خوشمزه بگیر تا چنگماله لذیذ که یک وعده صبحانه انرژی زا را فراهم می نماید. از دمپخت گوشت و نخود برایتان نگویم که اسمش مجلسی نیست اما طعمی به غایت بی نظیر دارد. کشک و بنه نیز که احتمالا معرف حضورتان است و می دانید چقدر بعنوان یک شام خوشمزه با نان می چسبد. بعلاوه برای یک وعده مهمانی، گزینه ای بهتر از فسنجان با پسته پیدا نمی کنید. اما اگر تا به امروز درباره این غذاها چیزی نمی دانستید، مطمئنا اکنون به مقدار کافی به آشنایی با این غذاهای محلی رفسنجان راغب شده اید، بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید که گفتنی های جذابی در راه است.

غذاهای محلی رفسنجان و عطر و بوی تمام نشدنی پسته

آشنایی با مجموعه ای شگفت انگیز از غذاهای محلی رفسنجان

احتمالا همانطور که پیش بینی می کنید درست مانند بیشتر غذاهای گیلانی که دست رویشان می گذاریم با گردو ترکیب شده اند، غذاهای خوش رنگ و لعاب رفسنجان نیز بایستی با همان پسته های مشهور و جهانیش، به گونه ای امضا شده و در نهایت، مجموعه ای بسیار مقوی از غذاهای خوشمزه محلی را سبب گردد. وقتی این همه تنوع را در طبخ غذاهای رفسنجان می بینم، به ارزش آنها بعنوان میراث این شهر پی برده و خود را موظف می دانیم تا آنها را به تمام جهان معرفی نموده تا همه ببینند این شهر از نعمت باارزش پسته به خوبی بهره برده و هنر و سلیقه مردم این شهر در طبخ غذاهای محلی، چیزی از سرآشپزهای مشهور بین المللی کم ندارد. بنابراین با غذاهای محلی رفسنجان آشنا شده و در به اشتراک گذاری آنها با دیگران همت بورزید.

فسنجان با پسته رفسنجان

با اینکه خورشت فسنجان غذایی با اصالت گیلانیست و در آنجا بواسطه انواع و اقسام مواد اولیه تازه و خوشمزه، نزدیک به 20 شیوه مختلف طبخ دارد، شهر رفسنجان نیز بواسطه داشتن باغ های پسته فراوان، خورشت فسنجان خود را ارائه می دهد. در واقع این نوع فسنجان از گردو بعنوان پایه اصلی غذا بهره نبرده و پسته را جایگزین گردو نموده است. بنابراین اگر فقط فسنجان را با گردو می شناختید، شما را به خوردن یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی رفسنجان دعوت می کنیم.

طرز تهیه فسنجان با پسته رفسنجان، این خورشت پرملات و خوشمزه، تقریبا 2 ساعت از وقت شما را گرفته و سختی آن همچون درست کردن فسنجان معمولی است. بعلاوه در طبخ آن می توان از مرغ یا گوشت بهره برد و مانعی ندارد. فقط ذکر این نکته الزامی است که زمانیکه پسته ها را به قابلمه اضافه کردید، می بایستی بطور مداوم آنها را هم بزنید تا از گلوله گلوله شدن آنها جلوگیری گردد. برای تهیه این غذای به غایت خوشمزه به مواد اصلی زیر احتیاج دارید:

  • پسته
  • مرغ
  • پیاز
  • زعفران
  • شکر و سایر ادویه ها

دمپخت گوشت و نخود رفسنجان

اساسا انواع دم پختک بین کوچک و بزرگ بسیار محبوب بوده و با شیوه های متنوعی با گوشت، مرغ و یا بدون آنها طبخ می گردد. در این بین، یکی دیگر از غذاهای محلی رفسنجان که تصمیم داریم به شما معرفی کنیم، دمپخت گوشت و نخود می باشد. این غذا بسیار به استانبولی دمی معمول، شباهت داشته اما بواسطه نخود، مزه متفاوتی دارد.

بدین ترتیب، اگر قصد استفاده از دستور پخت و طرز تهیه دمپخت گوشت و نخود لذیذ رفسنجان را دارید، فقط دقت داشته باشید که می بایست نخودها را از شب قبل یا به مدت 8 ساعت بخیسانید. وگرنه سایر مراحل معمولی بوده و مانند دم کردن یک استانبولی خوشمزه می باشد. برای تهیه این غذای بی نظیر شما به اقلام ضروری زیر احتیاج پیدا می کنید:

  • گوشت گوسفندی
  • نخود
  • سیر و پیاز
  • زعفران و کره
  • برگ بو، هل و زیره

کشک و بنه رفسنجان

از دیگر غذاهای محلی رفسنجان، کشک و بنه می باشد. اما بنه به چه معناست؟ از رفسنجان انتظار چه چیزی جز پسته را می توان داشت. بله، بنه همان پسته کوهی رفسنجان است که سرشار از مواد مغذی بوده وغذایی به غایت خوشمزه به نام کشک و بنه را سبب می گردد. البته معمولا این غذا به افرادی که رژیم داشته یا کلا گیاه خوار هستند بسیار توصیه می گردد. بدین ترتیب با دستور آماده سازی ساده ای که این غذا دارد می توان آن را بعنوان یک شام خوشمزه با نان تهیه کرد.

البته گفتنی است که در ابتدای آماده سازی این غذای مفید، مرحله ای با عنوان روغن کشی بنه وجود دارد که کمی زمان بر بوده و به نیروی دست ها برای گرفتن روغن بنه ها احتیاج می باشد، اما در نهایت خواهید دید که تهیه این غذا با وجود تمام سختی هایش کاملا ارزشش را داشته است. بنابراین در تهیه غذای کشک و بنه، زمان کافی را به مالش بنه ها اختصاص داده تا گوشت آن ها هدر نرود. در واقع همواره اینطور بوده که وقتی غذایی زمان آماده سازی زیادی داشته باشد، زمان پختش کمتر شده و ما حصل کار چیز فوق العاده ای خواهد بود. در هر صورت، برای طرز تهیه کشک و بنه رفسنجان، این غذای سبک و خوشمزه، به مواد زیر احتیاج دارید:

  • بنه یا همان پسته کوهی رفسنجان
  • پیاز
  • کشک
  • زعفران
  • نعنا خشک
  • ادویه ها

چنگمال رفسنجان

از دیگر غذاهای محلی رفسنجان، چنگمال است. شاید وقتی نام این غذا را شنیدید، در ابتدا تصور چیزی که با چنگ زدن درست می گردد در ذهنتان نقش بسته باشد و خیلی از نامش خوشتان نیامده باشد. البته با اینکه قسمت اول را تقریبا درست حدس زده اید اما بخش دوم را تمام به اشتباه افتاده اید. وقتی گفته می گردد این غذا با چنگ و فشار دست درست می گردد اتفاقا خبر از خوشمزه بودن و قدمت و اصالتش می دهد. این غذا یا بهتر بگویم شیرینی مخصوص رفسنجان، بسیار برای وعده صبحانه مناسب بوده و برای عصرانه و سفره های افطار در ماه رمضان به شدت توصیه می گردد.

علت آن هم وجود مواد انرژی زا و مغذی فراوان است که آن را به غایت خوشمزه نموده و ارزش غذایی اش را بالا برده است. بنابراین بهتر است از این به بعد چنگمال را در کنار ظرف زولبیا و بامیه سرو نموده و خود را برای کل ماه رمضان بیمه کنیم! زیرا تقریبا به جرات می توان گفت که خوردن تنها یک تکه میانه از چنگمال می تواند شخص را برای یک نصفه روز سیر و پرانرژی نگه دارد. برای طرز تهیه غذای چنگمال رفسنجان، کار سختی در پیش رو نداشته و زمان زیادی از شما گرفته نخواهد شد. تنها با فراهم کردن مواد زیر، کار تمام است:

  • گردو
  • خرما
  • کنجد
  • پسته
  • هل، زنجبیل، زیره سیاه، تخم گشنیز

کماچ غذای محلی رفسنجان

شاید در نگاه اول، این نام شما را به یاد کلوچه کماج خوشمزه گیلانی بیندازد. اما این کماچ با آن کماج بسیار تفاوت دارد. هرچند که آن کماج بسیار خوشمزه و لذیذ است اما این کماچ بوده و ازغذاهای محلی رفسنجان است و در واقع یکجور نان می باشد. نانی که هم می توان از آن به تنهایی بعنوان یک میان وعده سالم و مقوی استفاده کرد و هم می توان آن را با غذاهای دیگری چون شامی، پنیر و گردو میل نمود.

شیوه تهیه این نان مانند بسیاری دیگر از انواع نان محلی، بسیار آسان بوده و در زمان کمی صورت می پذیرد. بعلاوه برای طرز تهیه کماچ رفسنجان، این نان ساده و خوشمزه، برخلاف بیشتر نان ها می توانید از قابلمه به جای فر بهره ببرید که در اینصورت باید یکبار نان را روی آن، پشت و رو کنید. در هر صورت، برای تهیه این نان بی نظیر به مواد زیر احتیاج دارید:

  • خمیر نان بربری
  • ترکیب تخم شوید، گل زعفران نما، زیره سبز، رازیانه، شاه دانه
  • کنجد و سیاه دانه

سفارش غذا کرمان و غذاهای محلی رفسنجان با وبلاگ فاضلی

معمولا همه ما شیوه طبخ بیشتر غذاهای معروف را می دانیم اما وقتی صحبت از غذاهای محلی به میان می آید، قضیه فرق نموده و احتمالا در تهیه بیشتر آنها دچار مشکل می شویم. در واقع حتما می بایست از نکاتی که افراد محلی و حرفه ای در هنگام طبخ این غذاهای خوشمزه به کار می برند آگاهی داشته و ابدا از هیچ یک غافل نشویم.

در مجموعه بی نظیری که از نظر گذراندید با بعضی از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای محلی رفسنجان آشنا شده و مشاهده کردید که چقدر سرشار از مواد مغذی و انرژی زا هستند. بعلاوه قطعا متوجه شده اید که تهیه این غذاها واقعا سخت بوده و حوصله زیادی می طلبد. بنابراین اگر اهل کرمان نیستید و احساس می کنید که پخت این غذاها برای شما سخت است، سفارش آنلاین غذا با وبلاگ فاضلی برترین گزینه برای شما است. بعلاوه، کرمانی ها هم می توانند با وبلاگ فاضلی کرمان، غذاها را خیلی سریع درب منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود

به "غذاهای محلی رفسنجان و عطر و بوی تمام نشدنی پسته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی رفسنجان و عطر و بوی تمام نشدنی پسته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید