طرز تهیه آش کلم برگ به روش های مختلف

به گزارش وبلاگ فاضلی، با سرد شدن هوا و تغییر فصل بیشتر افراد به غذاهای گرم و مایع همچون سوپ و آش روی می برند، یکی از همین غذاهای گرم که برای فصل سرما گزینه مناسبی است، آش کلم برگ خواهد بود. البته که طرز تهیه آش کلم برگ در شهرهای مختلف و با توجه به مواد قابل استفاده در آن فرق دارد. اما به طور کلی این آش نیز یکی از آش های سنتی و قدیمی کشور ایران به شمار میرود که هواداران زیادی دارد.

طرز تهیه آش کلم برگ به روش های مختلف

طرز تهیه آش کلم برگ تبریزی

توجه داشته باشید روش تهیه آش کلم برگ در هر یک از شهرهای ایران فرق دارد و دستور پخت جداگانه ای دارد، برای مثال طرز تهیه آش کلم برگ ارومیه و طرز تهیه آش کلم برگ تبریز با یکدیگر فرق دارد. در این راهنما ما قصد داریم طرز تهیه اش کلم برگ به روش تبریزی را برای شما شرح دهیم.

در نظر داشته باشید این آش سنتی و خاص غذای مخصوص تبریزی ها به شمار میرود بنابراین روش پخت آن طبق روند تبریزی ها باعث خوشمزه تر شدن آش شما می گردد البته که ارومیه نیز از این آش سنتی به عنوان غذای بیماران خود در فصل های سرد سال استقبال می نماید.

آش کلم برگ

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی3 ساعت
زمان پخت غذا2 ساعت
مقدار سختیمیانه

مواد لازم برای طرز تهیه آش کلم برگ

همان طور که گفتیم آش کلم برگ دستور پخت های متفاوتی دارد که یکی از معروف ترین آنها مربوط به روش تهیه آش کلم برگ تبریزی است. در شهرهای ترک زبان این آش لذیذ را در نیمه پاییز و به هنگام سرد شدن هوا می پزند. ضمناً این آش خوشمزه در میان مردمان ترک بسیار محبوب است و هواداران بسیاری دارد.

با توجه به طرز تهیه ای که در نظر دارید مواد لازم و میزان این مواد در آش کلم برگ شما متفاوت خواهد بود. برای مثال در شهرهای باکو و اصفهان این آش به روشی متفاوت از شهرهای ارومیه و خوی سرو می گردد. در ادامه مواد لازم برای تهیه این آش خوشمزه تبریزی را شرح می دهیم.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
بلغور گندم1 پیمانه
نخود1 پیمانه
لوبیا چیتی1 پیمانه
برنج1 پیمانه
کلم برگ سفید1 عدد
سبزی آشبه میزان لازم
هویج3 عدد
پیاز2 عدد
کشکبه میزان لازم
نعنا و پیاز داغبه میزان کافی
نمکبه مقدار کافی
فلفل سیاهبه میزان دلخواه
زردچوبهبه مقدار کافی

مراحل طرز تهیه آش کلم برگ و هویج

پیش از این نیز گفتیم زادگاه آش کلم برگ شهر تبریز است بنابراین توصیه می کنیم طرز تهیه این آش سنتی را طبق روش تبریزی ها پیش برید. حتی این غذای لذیذ و سنتی به آش کلم باکویی نیز معروف شده است.

در نظر داشته باشید در سبزی آش این نوع از آش سنتی علاوه بر تره، جعفری، گشنیز و اسفناج میزان کمی ترخون نیز می ریزند. شاید با شنیدن اسفناج طرز تهیه این آش را به طرز تهیه آش اسفناج نزدیک ببینید ولی این طور نیست. در ادامه مراحل اصلی تهیه این آش لذیذ را برای شما شرح می دهیم.

  • مرحله اول: برای از بین بردن نفخ حبوبات، آنها را چند باری بشویید و آب آنها را عوض کنید.
  • مرحله دوم: برنج را به همراه میزان کمی نمک خیس کنید.
  • مرحله سوم: سبزی آش خود را تهیه کنید.
  • مرحله چهارم: پیازها را پوست بگیرید و به شکل نگینی خرد کنید. سپس با میزانی زردچوبه و فلفل سیاه پیازها را تفت دهید.
  • مرحله پنجم: حبوبات و بلغور گندم را به ظرف پیاز داغ خود اضافه کنید و میزانی آب بر روی آنها بریزید و منتظر بمانید تا حبوبات پخته شوند.
  • مرحله ششم: به مرحله ششم از طرز تهیه آش کلم برگ رسیدیم. با نیم پز شدن حبوبات برنج خیس خورده را به درون ظرف آنها بریزید و منتظر بمانید تا برنج نیز نرم و پخته گردد.
  • مرحله هفتم: کلم برگ را خرد و هویج ها را نگینی کنید و به ظرف سایر مواد بیفزایید.
  • مرحله هشتم: بعد از اینکه کلیه مواد درون قابلمه پخته شدند، باید سبزی آش را به آن اضافه کنید.
  • مرحله نهم: نمک و کشک را به آش خود اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر منتظر پخته شدن آش کلم برگ بمانید.
  • مرحله دهم: آش کلم برگ آماده شده را درون ظرف مناسب بریزید و آن را با پیاز و نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه آش کلم برگ با ماست

پیش از این نیز به وجود روش های پخت متفاوت این آش سنتی تبریزی اشاره کردیم و گفتیم روش تهیه آش کلم برگ در شهر تبریز با سایر شهرها فرق دارد. برای مثال بعضی از افراد از طرز تهیه آش کلم برگ سفید استفاده می نمایند، در واقع در آش کلم برگ خود ماست می ریزند و به همین علت این آش رنگ سفیدی به خود می گیرد.

مواد اولیه طرز تهیه آش کلم با ماست همچون مواد اولیه ذکر شده در بخش قبلی است، تنها تفاوتی در این روش پخت وجود دارد، ماست خواهد بود. در مرحله نهم که باید میزانی نمک و کشک به آش خود اضافه کنید، شما می توانید به جای کشک از ماست ترش یاری بگیرید، در این صورت آش کلم برگ سفیدی خواهید داشت.

نباید فراموش کنید مابقی مراحل طرز تهیه این آش کلم برگ با ماست به طور دقیقی مشابه روش تهیه آش کلم برگ با کشک است و لازم نیز هیچ ماده دیگری به آش خود بیفزایید. البته که باید ماست مورد نظر شما ترش باشد و به میزان 2 لیوان به آش کلم برگ شما اضافه گردد تا طعم خوبی به آش انتقال دهد.

طرز تهیه سوپ کلم برگ سفید

آیا در دوره رژیم هستید و نمی توانید هر نوع غذایی را میل کنید؟ شاید با یادگیری طرز تهیه آش انار تنها غذای لذیذ رژیمی موجود را آش انار بدانید، اما این طور نیست سوپ کلم برگ سفید نیز یکی از غذاهای رژیمی و کم کالری است که به کاهش وزن شما یاری می نماید.

این سوپ بسیار خوشمزه، خوش عطر و خوش طعم است و نه تنها برای رژیم گرفتن گزینه مناسبی به شمار میرود، بلکه به هنگام سرماخوردگی نیز می تواند غذای مناسبی برای بیمار باشد. طرز تهیه سوپ کلم برگ کار سختی نیست و شما می توانید خیلی سریع این سوپ را برای خود درست کنید.

سوپ کلم برگ

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی1 ساعت
زمان پخت غذا1 ساعت
مقدار سختیکم

مواد اولیه برای تهیه سوپ کلم برگ، یک غذای رژیمی

سوپ کلم برگ که به نام سوپ بوش نیز معروف است، یکی از برترین غذاهای حاضر در شهرهای ترک زبان کشور ایران به شمار میرود. بعلاوه شما می توانید این سوپ لذیذ را در کشور آذربایجان پیدا کنید زیرا هواداران بسیاری در این کشور خواهان سوپ کلم برگ هستند.

به منظور درست کردن سوپ کلم برگ به روش سنتی و خانگی در ابتدا باید مواد اولیه آن را تهیه کنید. مواد لازم در طرز تهیه این سوپ تا حدودی به مواد اولیه طرز تهیه آش کلم برگ نزدیک است ولی تفاوت هایی در این میان مشاهده می گردد. بعلاوه روش پخت این 2 مدل آش و سوپ با هم فرق دارد.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
هویج3 عدد
سیب زمینی1 عدد
پیاز1 عدد
کلم برگ سفید1 کاسه میانه خردشده
آب مرغ یا آب قلم2 لیوان
رشته سوپبه میزان لازم
نمکبه مقدار کافی
زردچوبهبه میزان کافی
پودر سیر یا پودر فلفلبه میزان لازم
آبلیموبه میزان لازم
جعفری خرد شدهبرای تزیین

مراحل تهیه سوپ کلم برای کاهش وزن

بعد از طرز تهیه آش کلم برگ، نوبت به سوپ خوشمزه آن می رسد. از آنجایی که سوپ کلم غذای سبکی است، به طور مستقیم بر روی وزن شما تاثیر می گذارد. می توان گفت با میل کردن این سوپ سبک و مقوی، احساس سیری شدیدی به شما دست می دهد که مانع از خوردن تنقلات و سایر مواد غذایی می گردد و همین امر سبب کاهش وزن شما خواهد بود.

  • مرحله اول: هویج و سیب زمینی را بشویید و پوست بکنید و سپس آنها را به صورت نگینی خرد کنید.
  • مرحله دوم: پیازی را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس با میزانی روغن آن را تفت دهید.
  • مرحله سوم: سیب زمینی، هویج و کلم خرد شده را به ظرف پیاز داغ خود اضافه کنید و نمک و زردچوبه نیز به آن بیفزایید.
  • مرحله چهارم: در مرحله چهارم از طرز تهیه سوپ کلم برگ، میزانی از آب قلم یا آب مرغ به مواد سوپ خود اضافه کنید و به مدت نیم ساعت منتظر باشید تا سوپ حسابی پخته گردد.
  • مرحله پنجم: بعد از اینکه سوپ پخته شده میزانی پودر سیر یا فلفل را به همراه آبلیمو به سوپ خود اضافه کنید.
  • مرحله ششم: در صورتی که سوپ شما آبکی است، کمی زیر اجاق را بیشتر کنید تا لعاب بیشتری به خود بگیرد.
  • مرحله هفتم: رشته سوپ را به ظرف سوپ خود اضافه کنید و منتظر بمانید تا سوپ حسابی پخته گردد.
  • مرحله هشتم: سوپ آماده شده را درون ظرف مناسب بریزید و آن را با جعفری خرد شده تزیین کنید.

آش کلم برگ رو درب منزل تحویل بگیر…

تعجب نکنید، از آنجایی که اینترنت و رایانه پیشرفت زیادی داشته است، شما حتی می توانید غذاهای سنتی را به صورت آنلاین نیز سفارش دهید. با یاری سرویس سفارش آنلاین غذا شما می توانید آش کلم برگ تبریزی را در مدت کوتاهی درب منزل خود تحویل بگیرید.

به عبارت دیگر اگر مواد اولیه برای طرز تهیه آش کلم برگ را ندارید یا اگر زمان کافی برای درست کردن این آش لذیذ در اختیار شما وجود ندارد، بهتر است به سایت و اپلیکیشن وبلاگ فاضلی سر بزنید و آش کلم برگ را از یکی از رستوران های سنتی حاضر و فعال سفارش دهید و بدون معطلی و دردسر این آش یا سوپ کلم برگ را میل کنید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه آش کلم برگ به روش های مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش کلم برگ به روش های مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید