طرز تهیه کوکو مرغ؛ یک وعده مقوی برای افطار

به گزارش وبلاگ فاضلی، خبرنگارانـ کوکو یکی از غذا های خوشمزه و محبوب ایرانی هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه ای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ احتیاج دارد؛ بعلاوه مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکو ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی کدو سبز و... اشاره نمود که نشان دهنده تنوع این غذاست.

طرز تهیه کوکو مرغ؛ یک وعده مقوی برای افطار

کوکو مرغ یکی از انواع گوناگون کوکو است که مرغ از مواد تشکیل دهنده آن محسوب می گردد و در ترکیب با زعفران، پیاز داغ و تخم مرغ عطر و طعم بی نظیری دارد. این کوکوی خوشمزه و مقوی دستور پخت بسیار آسانی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه کوکو مرغ همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این کوکوی خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کوکوی مرغ

سینه مرغ کامل: 1 عدد

تخم مرغ: 4 عدد

زعفران دم نموده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری

ماست پر چرب یا هم زده: 4 قاشق غذاخوری

پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری

زرشک: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به دم کردن زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

2 ـ نکات مربوط به زرشک

همواره سعی کنید از زرشک تازه بهره ببرید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض می گردد. اصلأ لازم نیست زرشک به مقدار ای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس می دهد و تیره می گردد. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می گیرد و در عین حال به براق تر شدن آن هم یاری می نماید؛ بنابراین درصورت تمایل می توانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.

نکته مهم دیگر در خصوص زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی گردد. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب به جای مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.

3 ـ نکات مربوط به پیاز داغ

پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که حالت خمیری پیدا نمایند.

طرز تهیه کوکو مرغ

1 ـ برای آغاز کار سینه مرغ را همراه با پیاز و یک حبه سیر و کمی نمک و زردچوبه آبپز کنید؛ سپس سینه مرغ پخته را ریش ریش کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید.

2 ـ در مرحله بعد زعفران دم نموده غلیظ را همراه با تخم مرغ، ماست، زرشک شسته، پیاز داغ، نمک و فلفل به مرغ اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا تخم مرغ باز گردد و همه مواد با هم کاملا مخلوط شوند.

3 ـ در این مرحله یک ماهی تابه نچسب را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و به مقدار کافی روغن داخل آن بریزید. اجازه بدهید روغن داغ گردد؛ سپس مایه کوکو را داخل ماهی تابه بریزید و با پشت قاشق روی مایه را کاملا صاف و یکدست کنید. درب ماهی تابه را بگذارید و اجازه بدهید کوکو با حرارت میانه کم کم بپزد. وقتی یک سمت کوکو کاملا سرخ و برشته شد، کوکو را پشت و رو کنید تا سمت دیگرش هم سرخ گردد. حالا کوکو مرغ خوشمزه و متفاوت شما آماده سرو است، نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه کوکو مرغ؛ یک وعده مقوی برای افطار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکو مرغ؛ یک وعده مقوی برای افطار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید