طرز تهیه مرحله به مرحله بز قورمه همراه ویدیو
به گزارش وبلاگ فاضلی، بز قورمه یک غذای لذیذ و خوشمزه کرمانی است که با گوشت، نخود و کشک تهیه می گردد و تقریبا شبیه به حلیم بادمجان است. این غذا همراه نان یا برنج سرو می گردد و به خاطر کامل بودن از نظر ارزش غذایی و مقوی بودن به خاطر خواص کشک و پروتئین گوشت و نخود، برای کسانی که شام و افطار را یکی می نمایند فوق العاده است. با طرز تهیه بز قورمه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه بز قورمه
- گوشت گوسفندی 250 گرم
- نخود خیس خورده یک پیمانه
- پیاز میانه دو عدد
- کشک کاله دو پیمانه
- سیر پنج حبه
- گردو نصف پیمانه
- روغن به اندازه لازم
- زعفران به اندازه لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- آب به اندازه لازم
طرز تهیه بز قورمه
مرحله اول
برای تهیه بز قورمه پیاز ها را بشویید و به صورت حلقه ای خرد نموده و حلقه ها را به دو قسمت تقسیم کنید. سیرها را هم پوست بکنید و نگینی خرد کنید. داخل قابلمه روغن بریزید و پیازها را با حرارت میانه تفت دهید. کمی زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید سپس سیر نگینی را اضافه کنید. نباید سیر را آنقدر تفت دهید که رنگش تغییر کند. در حد پحش کردن داخل تابه تفت دهید و بلافاصله گوشت را اضافه کنید. صبر کنید گوشت کمی با سیر و پیاز تفت بخورد .
مرحله دوم
حالا نخودی که از شب قبل خیس نموده اید را اضافه کنید و با اندازهی نمک و فلفل و حدود یک پیمانه آب در قابلمه را ببندید تا گوشت و نخود کاملا بپزند. بعد از این که گوشت پخت، آن را از قابلمه بیرون بیاورید و از طریق یک چنگال ریش ریش کنید. مابقی مواد را هم داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با گوشت کوب بکوبید تا صاف و یکدست گردد .
مرحله سوم
نخود کوبیده شده و گوشت ریش شده را مجددا به قابلمه برگردانید و با هم مخلوط کنید. در قابلمه را بگذارید تا حدود نیم ساعت با هم بپزند .
در آخر دو پیمانه کشک را با زعفران دم کشیده اضافه کنید و هم بزنید. بزقورمه را داخل ظرف مناسب سرو نموده و مثل حلیم بادمجان تزیین کنید .
منبع: کتاب کاله