حمله سایبری چیست؟

به گزارش وبلاگ فاضلی، حمله سایبری یک اقدام مخرب و آگاهانه توسط یک فرد یا سازمان برای نقض سیستم اطلاعاتی شخص یا سازمان دیگر است. معمولاً مهاجم به دنبال نوعی مزاحمت برای ایجاد اختلال در شبکه قربانی است.

حمله سایبری چیست؟

به گزارش ، با افزایش تکنولوژی و گسترس استفاده از شبکه های ارتباطی میزان حملات سایبری نیز افزایش چشمگیری داشته است.

مگان برنز در سال 1999 با دیدی کلی تعریف زیر را ارئه می دهد جنگ اطلاعاتی طبقه یا مجموع های از تکنیک ها شامل جمع آوری، انتقال، حفاظت، ممانعت از دسترسی، ایجاد آشفتگی و افت کیفیت در اطلاعات است که به وسیله آن یکی از دو طرف درگیر بر دشمنان خود به مزیتی چشمگیر دست یافته و آن را حفظ می نماید. به گفته آرون سود نایب رئیس مرکز بین المللی سایبری در دانشگاه جورج میسون اگر یک هواپیما را ببینید می دانید که به نیروی هوایی کشوری تعلق دارد، اما اگر به شما حمله سایبری گردد حتی نمی توانید بفهمید از کجا به شما حمله شده است.

حملات سایبری دامنه متنوعی دارند، از شوخی های معمولی گرفته تا کرم های مخرب رایانه ای که توسط حافظه های قابل حمل جا به جا شده و امنیت کلی کشوری را به مخاطره می کشند. از آنجایی که امروزه تمامی زندگی ما به تکنولوژی، رایانه ها و اینترنت گره خورده است اطمینان از ایمن بودن این ابزار ها بسیار حیاتی است. در چند سال قبل تعداد حملات سایبری به سازمان های دولتی، و بویژه هسته ای بسیار گسترده شده است. مهم ترین حملاتی که در چند سال قبل صورت گرفت، ویروس شعله فلیم، ویروس استاکس نت و اکتبر سرخ بوده است که به تازگی رخ داد.

عظیم ترین حمله سایبری

آخرین و عظیم ترین حمله سایبری که تا به امروز اتفاق افتاده، ویروس اکتبر سرخ بوده که سیستم های صد ها سازمان دولتی و دیپلماتیک در دنیا به خصوص در روسیه از آسیای میانی را مورد حمله خود قرار داده است. اکتبر سرخ، نام موجی از حمله های سایبری است که برای جاسوسی و جمع آوری اطلاعات اجرا شده و به مدت پنج سال ادامه داشته است و هنوز هم به احتمال قوی با یکی از پیچیده ترین فناوری های الکترونیکی مشغول ارسال اطلاعات به کامپیوتر های مبدا است.

در این حمله بدافزار ها که متشکل از ویروس ها و کرم های اینترنتی هستند، به رایانه های موسسات دیپلماتیک، موسسات تحقیقاتی و نظامی، تاسیسات هسته ای و بانک ها و... حمله می نمایند. به گفته کارشناس ها کسپرسکی، این بدافزار جاسوسی که آن را اکتبر سرخ نام نهاده اند، ساختار بسیار پیچیده ای داشته، تا اندازه ای که می توان آن را با بدافزار فلیم مقایسه کرد که در ماه ژوئن 2012 کشف شد. بدافزار فلیم در آن موقع از سوی کارشناسان امنیت رایانه به عنوان پیچیده ترین تهدید دیجیتالی لقب گرفت که تا کنون کشف شده است.

در عملیات روکرا (اکتبر سرخ) هکر ها برای آلوده کردن سیستم ها از روش بسیار ابتدایی استفاده نموده اند. به گزارش کسپرسکی آن ها ایمیل هایی حاوی فایل های آلوده اکسل یا Word ارسال نموده اند که محتوایشان می توانسته برای قربانیان جالب باشد. محتوای یکی از این ایمیل ها برای نمونه آگهی فروش یک خودروی دست دوم بوده که به یک دیپلمات تعلق داشته است.

منبع:میزان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "حمله سایبری چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حمله سایبری چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید