کی گفته سینوزیت درمان ندارد؟

به گزارش وبلاگ فاضلی، به خاطر سینوزیتم، بینی ام کیپ شده، احساس می کنم با دهان باز نفس می کشم، شب ها خرخر می کنم، دهانم مثل چوب خشک شده، ترشحات پشت حلق خسته ام کرده. اینها بخشی از گلایه های مشترکی است که سینوزیتی ها به زبان می آورند. اما آن چه به طور خلاصه می توان گفت، این است که افراد مبتلا به انسداد بینی دو گروه هستند:

کی گفته سینوزیت درمان ندارد؟

کی گفته سینوزیت درمان ندارد؟

مصاحبه با دکتر کامران کامروا، متخصص گوش و حلق و بینی

به خاطر سینوزیتم، بینی ام کیپ شده، احساس می کنم با دهان باز نفس می کشم، شب ها خرخر می کنم، دهانم مثل چوب خشک شده، ترشحات پشت حلق خسته ام نموده.

اینها بخشی از گلایه های مشترکی است که سینوزیتی ها به زبان می آورند. اما آن چه به طور خلاصه می توان گفت، این است که افراد مبتلا به انسداد بینی دو گروه هستند:

1) کسانی که واقعا انسداد بینی دارند.

2) افرادی که تنها حس می کنند هوا در مجرای بینی شان جریان ندارد. این گروه محدودند به مبتلایان به جذام و رینیت آتروفیک که گیرنده های حس سرمایشان از بین رفته است. انسداد بینی می تواند مربوط به مسائل آناتومیکی و بافت های پیرامون بینی باشد و یا به مسائل مخاطی مربوط شود که هرکدام، انواع بیماری ها و تقسیم بندی ها را شامل می شوند. در یکی از همین رده ها، به سینوزیت می رسیم که با نام آن آشنا هستید؛ التهاب سینوس ها. همان طور که در عکس زیر می بینید، دو جفت سینوس در پیشانی، دو جفت در ناحیه فک، تعدادی سینوس های دور چشمی و دو سینوس در پشت استخوان اسفنوئید داریم. مخاط داخلی این سینوس ها در اثر نفوذ باکتری ها و ویروس ها گاهی ملتهب شده و سینوزیت حاصل می شود. کسانی را می شناسیم که سال هاست خود را مبتلا به سینوزیت می دانند و معتقدند درمان ندارد. در این رابطه با دکتر کامروا، متخصص گوش و حلق و بینی مصاحبه نموده ایم که در ذیل آمده است.

افرادی که سال هاست به سینوزیت مبتلا هستند و با این همه دارو درمانی هنوز مشکل سینوزیت شان برطرف نشده است، می گویند سینوزیت درمان قطعی ندارد، آیا صحیح است؟

متاسفانه خیلی ها هستند که تصور می کنند مبتلا به سینوزیت هستند اما واقعا این مشکل را ندارند. ولی به علت هم پوشانی علایم نزدیک بیماری ها، تشخیص صحیح صورت نمی گیرد. انحراف بینی، وجود یک توده در بینی، شاخک های برجسته مانند جسم خارجی، لوزه سوم برجسته و وجود پولیپ ها در داخل بینی که اغلب نیازمند دستکاری های جراحی هستند، علایمی شبیه به سینوزیت دارند. در حالی که موارد یاد شده اشکالات ساختاری بینی است و سینوزیت اشکالات مخاطی بینی است. حال تصور کنید به این افراد که ساختمان بینی شان مشکل دارد، دارو بدهیم! معلوم است که درمان نامناسب است چون تشخیص غلط است و سال ها درمان هم او را از حالت های ناراحت کننده رها نمی کند.

برخی علامت ها مانند سردرد که به سینوزیت ربطش می دهند هم غیرواقعی است؟

بله، اشاره به جایی داشتید. نشانه اصلی سینوزیت، ترشحات پشت حلق است و تصور اشتباه مردم بر اینکه سردرد علامت سینوزیت است، رد می شود. اتفاقا باید بگویم تنها 3 درصد افرادی که با سردرد مراجعه دارند، مبتلا به سینوزیت هستند و سردرد علامتی است برای التهاب بینی یا همان رینیت یا انحراف شدید بینی که گاهی با علامت سردرد همراه است. سینوزیت مزمن علامت سردرد ندارد.

از میان این علامت های مشابه که مربوط به بیماری های گوناگون هستند چگونه سینوزیت را تشخیص بدهیم؟

به علت نزدیک بودن علامت ها باید حتما پزشک متخصصی که سال هاست تبحر دارد، شما را از روی تغییر رنگ مخاط و آزمایش و معاینه کامل بیماری بشناسد و کار خود شخص نیست. تنها روش تشخیصی، انجام سی تی اسکن است که کمک می کند تا علت واقعی زمینه ای تعیین شود. سپس با درمان آن عامل زمینه ای برای همیشه از شر علامت هایی که آزارتان می دهد، خلاص می شوید. در سی تی اسکن، بسته بودن مجرای تخلیه سینوس ها، انحراف بینی و غیره معلوم می شود. سپس با انجام آندوسکوپی درمانی در بیمارستان یا کلینیک، مشکل را مرتفع می کنیم.

آیا سینوزیت اطفال و بزرگسالان یک علت دارد؟

نوع سینوس های درگیر که ملتهب شده اند، تفاوت دارد. در اطفال، سینوزیت ناحیه دور چشمی است و بزرگسالان ناحیه سینوس فکی و پیشانی بیشتر درگیر می شود.

استفاده خودسرانه از قطره ها یا چکاندن چند قطره آب لیموترش در بینی، نمونه ای از کارهایی است که برخی از این افراد برای رهایی از احتقان بینی انجام می دهند و همه معتقدند سینوزیت دارند، آیا این کارها صحیح است؟

ببینید، به طور دقیق به این مواردی که گفتید می توان استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها را هم، به خصوص در فصل سرما اضافه کرد. من به همه خوانندگان تذکر می دهم به علت طیف گسترده علایم، از هرگونه خوددرمانی بپرهیزید. یادآوری می کنم برخی اختلالات مخاطی بینی علل آلرژیک دارند و به همراه گرفتگی بینی، ترشحات چشم و بینی و خارش به صورت فصلی یا در تماس با برخی مواد بروز می کند. اضافه بر این، التهابات غیرآلرژیکی بینی را هم درنظر داریم و با این همه گستردگی بیماری ها، تشخیص سینوزیت به این سادگی نیست اما اگر تشخیص صحیح سینوزیت تعیین شود، به راحتی با برطرف کردن عامل بیماری، سینوزیت قابل درمان است. خیلی از افراد به علت گرفتگی بینی و خشکی مخاط حلق دچار گلودرد می شوند و تصمیم می گیرند آنتی بیوتیک بخورند و با این کار بی فایده، بدن شان در برابر انواع میکروب ها مقاومت می کند که ما برای درمان های لازم مجبور می شویم انواع قوی تر آنتی بیوتیک را استفاده کنیم.

فصل سرما و سرماخوردگی در راه است. آیا کسانی که سینوس های ملتهب دارند نیازمند درمان خاص هستند؟

بیشتر این سینوزیت های حاد (90 درصدشان) خود به خود درمان می شوند و تجویز دارو نمی خواهد چون ویروسی است. آنتی بیوتیک خودسرانه می تواند شما را به فاز تحت حاد ببرد و سینوزیت را مزمن کند.

منبع:http://www.salamat.com

منبع: راسخون

به "کی گفته سینوزیت درمان ندارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کی گفته سینوزیت درمان ندارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید